Data Analyst (E-commerce)

#REQ0010033

Waarom we je expertise nodig hebben.

Kramp heeft als slogan “it’s that easy”. We stellen daarom alles in het werk om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan het plaatsen van bestellingen, het aanmelden van klachten of retouren en advies in de aanschaf van de juiste producten. Onze doelstelling om digitaal te groeien is enorm en daar hebben we hulp bij nodig. Om onze klanten van een perfecte digitale gebruikerservaring te voorzien, is het essentieel dat wij de klant goed begrijpen. Data vertelt ons voor een heel groot g edeelte hoe klanten zich online gedragen. Waar zitten verbeterpunten in de journey? Hoe ontwikkelen onze belangrijkste E-commerce KPI’s zich? Wat zijn de resultaten van de laatste A/B test of hoe kan de productselectie van onze promoties of aanbevolen producten worden verbeterd? Allemaal vraagstukken waar we jouw expertise voor nodig hebben.

In je dagelijks werk ben je omringd door UX designers, conversie specialisten, online marketeers en natuurlijk je collega analisten. Het E-business Marketing team, waar je onderdeel van uit maakt, richt zich veelal op het verbeteren van de verschillende digitale customer journeys. Het team is multidisciplinair opgezet en bevat daarom onder andere specialistische rollen op het gebied van online marketing, e-mailmarketing, contentmarketing, conversie-optimalisatie, web analytics en UX. Het team van 12 personen is informeel, super ambitieus en richt zich met name op het verbeteren van de gebruikerservaring, conversie en basket size voor de verschillende digitale kanalen zoals app en webshops die we vanuit Kramp beheren.

We hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt aan onze implementatie van de Google Analytics 360 suite. De implementatie is enorm uitgebreid, bevat enorm veel data, verkoopgegevens van honderdduizenden producten, van tienduizenden klanten ter waarde honderden miljoenen euro’s per jaar. Daarnaast bevat het datalake van ons e-commerce platform enorm veel data die je kunt gebruiken voor je analyses. 1 ding is zeker; als data analist heb jij meer dan voldoende data ter beschikking. Wij zijn op zoek naar de persoon die uit al deze data de juiste informatie kan halen, uitkomsten inzichtelijk maakt en duidelijk kan presenteren.
 

Welk type werkzaamheden gaan een groot deel van je dag in beslag nemen?

 • Je doet analyses om de ontwikkeling van onze digital commerce KPI’s te kunnen verklaren.
 • Je maakt uitkomsten van analyses inzichtelijk voor stakeholders via dashboards en andere presentatievormen.
 • Je adviseert proactief over vervolgstappen die kunnen bijdragen aan verbetering van de onderzochte vraagstukken.
 • Je ondersteunt collega’s op andere afdelingen zoals product management, marketing en sales met analyses zodat zij hun werk efficiënter en / of effectiever kunnen uitvoeren.
 • Je ondersteunt collega’s in het e-commerce team met complexe data-vraagstukken die nodig zijn om features en KPI’s te optimaliseren.
 • Je brengt verschillende databronnen samen om tot gedegen analyses te komen.
   

Welke skills en ervaring je in deze rol goed kunt gebruiken.

 • HBO / WO werk- & denkniveau.
 • Communicatief sterk en een grote overtuigingskracht om jouw analyses te kunnen presenteren.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Veel kennis van- en ervaring met SQL en Google BigQuery.
 • Kennis van Python, R of soortgelijke analyse technieken.
 • Kennis van Tableau of soortgelijke dashboarding-tools.
 • Kennis van Advanced Analytics Applicaties in Google Cloud Platform is een pré.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een analyse functie, bij voorkeur in een e-commerce en/of digital omgeving.
 • De wil en energie om continue te leren en verbeteren in je vakgebied.
   

Wat je van ons mag verwachten.

Je komt te werken in een jong, ambitieus en informeel team. Daar wordt hard gewerkt, dus zorgen we voor een heerlijke lunch en voldoende vrije dagen voor ontspanning of bijvoorbeeld een verre reis: 25 vakantiedagen én 12 ATV dagen. Vanuit de CAO zijn zaken als reiskosten en pensioen erg goed geregeld. We investeren in teambuilding door middel van gave hackathons en teamuitjes en investeren in mensen door kennisverbreding te stimuleren, daar tijd voor vrij te maken en goede events te bezoeken. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om buiten je huidige functie om opleidingen en cursussen te volgen via de Anjo Foundation, zodat we doorontwikkeling van mensen binnen onze organisatie stimuleren. Wil je producten uit ons assortiment aanschaffen? Dan krijg je een dikke korting.

Kramp.

Als totaalleverancier van onderdelen, technische services en business solutions zijn we strategisch partner voor bedrijven in de landbouw, tuin- & parkbranche, het grondverzet en de OEM. 

De mensen van Kramp zijn enthousiast, professioneel en betrokken. Wij spreken de taal van de klant, begrijpen de uitdagingen en denken actief mee. Service verlenen, sparren met klanten, vertrouwen verdienen, verwachtingen overtreffen. Het zit onze mensen in het bloed. Wat we klanten beloven – ‘it’s that easy’ – is verankerd in onze cultuur. 

Zonder de passie, het enthousiasme en de bevlogenheid van onze meer dan duizend mensen zouden we dat niet kunnen waarmaken. Het zijn immers de mensen die het bedrijf maken. Toen, nu en straks. Wij zijn Kramp. En dat beschouwen we als de basis van onze kwaliteit. Bij onze vestiging in Varsseveld bieden wij jou een uitdagende baan!

Enthousiast geworden?

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Dan kun je altijd contact opnemen met Bob Veurman via 0315-255638.

Contactpersoon

Bob Veurman

E: bob.veurman@kramp.com

Varsseveld (NL)